Näytä/piilota pikalinkit

Kiinteistön liittäminen Kemin Energia Oy:n kaukolämpöverkkoon

Kaukolämpö on huoleton ja luotettava lämmitysmuoto ja siihen voivat liittyä niin vanhat kuin uudetkin kiinteistöt. Oman liittymismahdollisuutesi saat selville ottamalla yhteyttä Kemin Energian kaukolämpöinsinööriin joko puhelimitse tai sähköpostilla. Ilmoittamienne tietojen perusteella teemme alustavan kaukolämpötarjouksen. Kaukolämmön saatavuus kannattaa varmistaa uudiskohteisiin jo hyvissä ajoin ennen rakennuspiirustuksien laatimista.

Teetä LVI-suunnitelmat alan ammattilaisella. LVI-suunnitelmassa määritetään lämmönjakohuoneen sijainti kiinteistössä ja mitoitetaan kiinteistön lämmönjakolaitteet, suunnitelma sisältää myös alustavan liittymisjohtoreitin- ja LVI-suunnitelman piirrokset tarvittavine työselityksineen. Toimita LVI-suunnitelmat Kemin Energialle. Tarkempi LVI-suunnitelmien toimitusohje löytyy ohjeista ja lomakkeista -osiosta. Liittymissopimus tehdään LVI-suunnittelijan laatimien suunnitelmien mukaan.

Kun kaukolämmön liittymissopimus on tehty, Kemin Energia Oy suunnittelee ja rakentaa liittymisjohdon LVI-suunnittelijan suunnitelmiin perustuen asiakkaan tekniseen laitetilaan saakka. Kaukolämpölinjan rakentaminen suoritetaan roudattomana aikana sovitun aikataulun mukaisesti. Kaukolämpölaitteiden hankinta- ja asennusurakan asiakas voi tilata hyväksytyltä lämpöurakoitsijalta. Ennen asiakaslaitteiden asennustyön aloittamista lämpöurakoitsija ottaa yhteyttä Kemin Energian kaukolämpöinsinööriin, joka tarkistaa asennussuunnitelman. Kemin Energia asentaa tekniseen laitetilaan mittauskeskuksen kaukolämpöenergian mittaamista varten. Kun LVI-asennustyöt ovat valmiit, lämpöurakoitsija huolehtii tarvittavien lopputarkastuksien pitämisestä.

Ohjeet ja lomakkeet

Rakennusten kaukolämmitys / Määräykset ja ohjeet

LVI-suunnitelmien toimitusohje

Tarjouspyyntölomake (asunnon perustiedot -lomake) (docx)

 

Kiinteistökaupan yhteydessä ostajan tai myyjän tulee toimittaa Kemin Energialle dokumentti (esim. kauppakirja), jossa on maininta kiinteistön kaukolämpöliittymän siirtymisestä uuden omistajan hallintaan kaupan yhteydessä. Toimitetun dokumentin perusteella verkkoyhtiö siirtää liittymisopimuksen uuden omistajan nimiin.

Kemin Energia Oy
Asiakaspalvelu 010 287 7800 (ma-to klo 8-18, pe klo 9-16 (8,80snt/min)), Vaihde (016) 259 303 (ei energialaskutusasiat), Telefax (016) 220 032, Avoinna ma-pe 8.30-11.30 ja 12.30-15.00
Työlaskutus 040 6800 698, Kaapeleiden ja lämpöputkien paikannus sekä työmaasähköasennukset (016) 259 345
Vikapäivystysnumerot: sähkö 020 366 040, lämpö 040 511 5722

© Kemin Energia Oy